שלושה שירים /

איריס שני

יותם דביר: חדר מכונות, טכניקה מעורבת\צילום (טקסט: פתיחת ספר בראשית - ביוונית), 2010-2012, מתוך חדר מכונות

מַחֲצִיתִי

תֵּן לִי אֶת מַעֲשַׂי מִתּוֹךְ מַעֲשֶׂיךָ,

אֶת רוּחַ הַבָּשָׂר

שֶׁהוּא מַחֲצִיתִי.

וְאֶת מַחֲצִיתִי הָאַחֶרֶת,

הַדְּבָרִים הַבְּטֵלִים כְּעָפָר –

הַרְחֵק מִפָּנַי.

לְמַעַן אֶטְרֹף נַפְשִׁי בְּכַפְּךָ

בְּטֶרֶם אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת.

מבטה של כנסיית האהבה / איריס שני

גּוּפְךָ כְּנֵסִיַּת אַהֲבָה,

אוֹר חֶסֶד רַךְ

בֵּינִי לְבֵינְךָ.

אַתָּה הַטּוֹב שֶׁבָּעוֹלָמוֹת.

הִשָּׁאֵר בִּי

עַד עִמְקֵי נִשְׁמָתִי,

עַד שֶׁיֶּחְדַּל הַזְּמַן מִהְיוֹת.

רוּחַ הָאֱלֹהִים

רוֹחֶפֶת בְּעֶדְנָה לַמֶּרְחַקִּים,

אֶל עֵבֶר אֹפֶק שָׁלֵם

מִמֶּנִּי –

אֵלֶיךָ.

אהבת עולם

אֱלֹהִים הוּא אַהֲבָה וְהָעוֹמֵד בָּאַהֲבָה עוֹמֵד בֵּאלֹהִים וֵאלֹהִים עוֹמֵד בּוֹ (יוֹחָנָן א, ד, 16)

אֱלֹהִים הוּא אַהֲבָה,

וְאַף אֲנִי רְווּיַת אַהֲבָה כְּמוֹתוֹ

בְּכָל קַצְוֵי הַנֶּפֶשׁ.

כְּעֵדוּיוֹת הָרוּחַ, הַמַּיִם וְהַדָּם

אֲנִי נִשְׁמֶרֶת מִפְּנֵי הָרַע

וּמִפְּנֵי יַעֲרוֹת הָעַד שֶׁל חֶשְׁכַת הַכָּזָב,

מְבַקֶּשֶׁת לִדְבֹּק בַּשָּׁעוֹת הַמּוּאָרוֹת

עַל פְּנֵי הָאֲדָמָה.

השירים נכתבו בהשראת שלושה פרקים מתוך עֶשְׂרִים מַבָּטִים עַל יֵשׁוּ הַתִּינוֹק ומתוך נִיצוֹצוֹת שֶׁל מַעְלָה למלחין אוליבייה מסיאן (1902–1992)

איריס שני היא ילידת תל אביב ותושבת העיר, בעלת תואר שלישי בספרות מאוניברסיטת תל אביב. מפרסמת משיריה בבמות ספרותיות שונות זה שני עשורים, הוציאה לאור שני ספרי שירה בהוצאת "קורות" – פינה (2007) ועיר (2010).

דימוי: יותם דביר חדר מכונות, טכניקה מעורבת\צילום (טקסט: פתיחת ספר בראשית - ביוונית), 2010-2012, מתוך חדר מכונות.

יותם דביר אמן פלסטי העוסק גם במוזיקה, בכתיבה ועוד כהנה וכהנה, מרצה בבצלאל ודוקטורנט בבית הספר למדעי התרבות באוניברסיטת תל אביב. גוף העבודות הפלסטיות שאליו אני מתמסר כבר קרוב ל-20 שנים עונה לשם "חדר מכונות" ומשוטט על קווי התפר שבין צילום, מיצג, מיצב, פיסול, מוזיקה וכתיבה. תמצאו מצורפות ארבע עבודות חזותיות (תצלומים) מתוך חדר מכונות המתכתבות בין היתר גם עם שאלת האלוהות.