בזריזות אצבעות /

עופרה עופר אורן

הֶעָתִיד שֶׁנִּטַּע בְּבִטְנָהּ שֶׁל בִּתִּי מְשַׁטֶּה כְּמוֹ קוֹסֵם שֶׁיָּכוֹל לְהַסְתִּיר תַּחְבּוּלוֹת בִּזְרִיזוּת אֶצְבָּעוֹת עַל בָּמָה. הוּא נִצָּב בַּמֶּרְכָּז, אַךְ אֲנִי כְּבָר מִזְּמַן

רַק צוֹפָה מֵהַצַּד, רַק מֻזְמֶנֶת לִרְאוֹת עֵדוּיוֹת, רְאָיוֹת, וְאוּלַי הַתְרָאוֹת, נְסוֹגָה לְאִטִּי אֶל צְלָלִים שׁוּלִיִּים וְהַזְּמָן הַמֵּאִיץ עוֹד יוֹתִיר מִכֻּלִּי זִכָּרוֹן מִתְעַמְעֵם שֶׁיֵּלֵךְ וְיִדְעַךְ, זֹאת בְּעוֹד בֶּעָתִיד הַנִּמְשָׁךְ, הַמֻּבְטָח לֹא יַפְסִיקוּ אוֹתָם לַהֲטֵי אֶצְבָּעוֹת לְהָנִיעַ חַיִּים, לְשַׁכְלֵל עֲלִילוֹת.

הַצּוֹפָה מֵהַצַּד מְוַתֶּרֶת לְאַט,

מְבִינָה: כְּבָר נוֹתַר לָהּ מְעַט, כֹּה מְעַט.

עופרה עופר אורן היא בוגרת החוג לספרות אנגלית באוניברסיטת תל אביב ב־1976. בסוף שנות ה־70 למדה משחק בחוג לתיאטרון באוניברסיטת תל אביב. עופר אורן, שזכתה לקבל מיצחק רבין את פרס ראש הממשלה לסופרים עבריים, פרסמה תשעה ספרי פרוזה וספר שירה אחד, מה המים יודעים על צמא, שזיכה אותה בפרס שרת התרבות. היא מפעילה וכותבת את הבלוג "סופרת ספרים". שיריה התפרסמו בכתבי העת "הו!", "מאזניים" ו"המוסך", ובמוספים ספרותיים.

בזריזות אצבעות : עופרה עופר אורן
Download PDF • 73KB